Home Office Fikirleri

İster evden çalış, ister okumayı veya yazmayı sevdiğin şeyler için bir alan yaratmış ol; home office alanın yaratıcılığını beslemeli, ilham vermeli. Ama çoğu zaman, durum böyle değil. Aslında, çalışma alanlarımız evlerimizdeki en ihmal edilen alanlar olabilir. Kendi ilham alanını yaratmak ve motivasyonuna yardımcı olmak için, Vivense iç mimarlarından fayda sağlayacak home office fikirleri hakkında tavsiyeler aldık.

İç Mimar Seda Dinçer’den Öneriler

Home office için bir çalışma alanı kurguluyorsan yemek masası gibi farklı amaçlar için kullanılan bir masa yerine yaptığın işe uygun, kendine ait çalışma masan olsun. Tercihini çekmeceli masalardan yana kullanabilirsin. Eğer masanın çekmecesi yoksa yakınlarda bir dolap bulundurabilir, böylelikle dağınık bir görüntüden kaçmış olursun.

Masanda ihtiyacın olan ürünlerin ( kalem, kağıt vb. ) yanısıra seni motive eden aksesuarlara yer ver. Arkadaşların ya da ailenle çekilmiş bir fotoğraf veya doğa fotoğrafları gibi rahatlatıcı tablolar kullanabilirsin. Çalışma alanına ferahlık getirmek ve huzurlu bir etki yaratmak için bitkileri kullanabilirsin.

Görsel kaynak: pinterest.com        

Konforlu, sağlığını olumsuz şekilde etkilemeyecek bir sandalyen olsun . Sandalye yüksekliğini masaya ve kendi
boyuna göre ayarlamalısın.

İç Mimar Can Seferoğlu’ndan Öneriler

Çalışma ortamının seçimi

Evinde çalışmak için; seçtiğin ortamın diğer odalardan bağımsız ayrı bir oda olması çok iyi olacaktır.Ama eğer ayrı bir mekanın yoksa tabi ki problem değil. Evin sakin, keyifli bir köşesinde de çalışmak için bir alan oluşturabilirsin.

Çalışmak için evde doğru yeri belirleme

Bu konu oldukça önemli, çalışırken ev ortamından çok uzaklaşıp sıkıcı bir mekan yaratmayı istemeyiz, ama aynı zamanda evin en hareketli yerine geçip dikkatimizin ve odağımızın da kaybolmasını istemeyiz. O yüzden seçimini yaparken bu konuya mutlaka dikkat etmelisin.

Görsel kaynak: bhg.com

Doğru bir aydınlatma senin çalışma performansını oldukça etkileyecektir. Peki aydınlatma seçimini nasıl yapmalısın?

Çalışma alanındaki ışık; çalışma performansını, hatta günlük enerjini etkiler. İlk tercihin doğal ışıklandırma, yani gün ışığı olsun. Ancak gün ışığından yeterli düzeyde faydalanamıyorsan, şık ve fonksiyonel bir masa lambası ile iyi bir denge yakalayabilirsin.

Çalışırken yeterli verimi alabilmen için, masandaki düzeni nasıl sağlayacaksın?

Çalışma masanın yüzeyini sade ve yalın tutman, senin daha verimli zaman geçirmeni sağlayacak. Ya da sade, basit bir çalışma masasının yanına uyumlu bir kitaplık düşünebilirsin. Çalışma alanı için sandalye seçimi oldukça önemli. Eğer rahat çalışamazsan, iyi sonuçlar ortaya çıkaramazsın. Sandalye seçerken, uzun sürelerde rahat hissetmeni sağlayacak modellere göz gezdirebilirsin.

İç Mimar Azime Kaya’dan Öneriler

Çalışmalarını Kolaylaştıracak Bir Mekan

Verimli bir ev çalışma ortamı için şık çözümler, özel raflar, rahat bir sandalye ya da saksı bitkileri gibi yaratıcı ayrıntılar kullanabilirsin. Kendi zarif ev ofisini tasarlarken, bu mekana kişilik özelliklerini kat. Böylelikle çalışma ortamın daha keyifli, çalışmaların ise daha verimli olur.

Görsel kaynak: womensbusinessdaily.com

Organizasyonun Gücü

Düzenli olmak, her iş gününde home office alanında yeni bir başlangıç yapmanın anahtarı. Zamanını düzgün bir şekilde yönetmende yardımcı olur. Sepetler, kutular ve renkli düzenleyiciler kullanmak yalnızca sana zaman kazandırmakla kalmaz, çalışmalarının da düzgün ilerlemesini sağlar.

Görsel kaynak: housebeautiful.com

Menü